Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Liefdevolle support voor je kind en jezelf

maart 21, 2023 @ 19:30 - 21:30

door Damiët van Stek

Natuurlijk houd je met heel je hart van je (pleeg)kind en heb je alles voor hem of haar over, maar als ze schreeuwend en scheldend voor je staat of hij gooit je servies door de keuken, is het niet altijd makkelijk.

Vaak wordt er gesproken over probleemgedrag, moeilijk verstaanbaar gedrag, lastige situaties. Damiët van Stek van Ferme Vrede noemt het liever signaalgedrag. Er is iets aan de hand, er sluimert iets onder de oppervlakte waar het kind op ‘af’ gaat. Het kind wil je niet pijn doen of iets slopen, maar het kan even niks anders.

In deze workshop laat Damiët ons zien hoe we dit gedrag kunnen vertalen en hoe we ons kind hierbij liefdevol kunnen begeleiden. Het doet ook iets met jezelf als (pleeg)ouder, als mens, als je kind scheldend en schoppend voor je staat, of helemaal niks meer van je wil. Ook daar gaan we deze avond op in, wat kun je doen om ook mild en liefdevol naar jezelf te blijven?

In november hadden we een avond waarin we vooral met elkaar in gesprek gingen en Damiët ons handvatten gaf. De komende avond zal meer een training zijn, ook met voorbeelden en handvatten, maar ook bewust zelf bezig met wat we kunnen doen als het even (of langer) moeilijk is.

Voor wie: pleegouders in Groningen en Drenthe
Datum & tijd: dinsdag 21 maart van 19.30 tot 21.30
Waar: Café Onder de Linden, Brink 4 in Vries
Kosten: aan Pleegwijzer activiteiten zijn geen kosten verbonden
Opgeven: geef je op via info@pleegwijzer.nl en geef daarbij ook door met hoeveel personen je komt en  in welke gemeente je woont.

Gegevens

Datum:
maart 21, 2023
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Tags:

Locatie