Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Thema-avond Rouw en verliesverwerking in pleegzorg

april 16 @ 20:00 21:30

Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met verlies, soms al op jonge leeftijd. Verlies en rouw is overal aanwezig, maar bij uitstek binnen de pleegzorgcontext; Een pleegkind en zijn/haar ouders hebben te maken met verlies op meerdere terreinen, denk bijvoorbeeld aan een uithuisplaatsing. Maar ook het al dan niet het gepland stoppen van een plaatsing kan gevoelens van rouw geven bij de eigen kinderen van pleegouders en pleegouders zélf natuurlijk. Of dat het opgroeien van je pleegkind toch heel anders gaat dan je had verwacht of gehoopt, en je allemaal dingen moet laten om er wel te kunnen zijn.

Tijdens de avond maak je kennis met verschillende vormen van verlies, hoe een rouwproces -met name bij kinderen- verloopt en welke emoties erbij komen kijken. Ook geeft het inzicht in hoe de juiste ondersteuning kan zorgen voor veel verlichting. Veel houvast voor pleegouders om hun (pleeg)kinderen door een moeilijke tijd te helpen. En aanleiding voor de nodige gespreksstof.

Deze avond wordt gegeven door Nynke Rikkers, pleegzorgwerker bij Trias (en daarvoor Yorneo). Zij heeft zich gespecialiseerd op het gebied van rouwverwerking. Daarnaast is zij auteur van het boek ‘Dag mijn allerliefste…’, over verlies- en rouwverwerking bij kinderen van 0 tot 12 jaar. Een uniek invulboek voor pleegkinderen. De thema-avond is bedoeld voor (pleeg)ouders, maar ook hulpverleners die hier mee te maken hebben.

VOOR WIE: pleegouders in Groningen en Drenthe
TIJD: inloop vanaf 19.30, start 20.00
KOSTEN: aan onze activiteiten zijn geen kosten verbonden
OPGEVEN: geef je op via aanmelding@pleegwijzer.nl en geef daarbij ook door met hoeveel personen je komt en  in welke gemeente je woont. 

Zalencentrum Het Valkenhof

Witte Valkenstraat 2
Beilen,
+ Google Maps