Voor kinderen met FAS/D is de diagnose van enorme waarde. Het helpt een kind heel veel verder om te weten waar zijn of haar gedrag vandaan komt.
Binnen pleegzorg valt de diagnose FAS/D over het algemeen pas nádat het kind uit huis geplaatst is. Het is dan vaak aan de pleegzorgbegeleiders maar ook de pleegouders om hierover in gesprek te gaan met de biologische ouders. Maar hoe doe je dat op een goede manier? Zonder te beschuldigen en zonder dat de ouders in de verdediging gaan?
Psycho-sociaal therapeut Debby Kroon is de biologische moeder van een kind met FAS/D. Ze zet haar kennis in om andere biologische moeders te steunen en het stigma richting deze moeders te nuanceren. Hoewel haar eigen kind nooit uit huis is geplaatst, heeft zij contact met een diverse groep biologische moeders, waaronder ook moeders met uithuisgeplaatste kinderen. Debby vertelt tijdens de thema-avond over de gevoelens van pijn, angsten en schaamte waar de moeders mee worstelen, die na een FAS/D diagnose vaak vergeten worden.
Martha Krijgsheld, voorzitter van de FASD stichting, vertelt tijdens deze avond over de gang naar de diagnose. Wat moet je doen als je FAS/D vermoedt en hoe zorg je dat je pleegkind de juiste hulp krijgt?
Omdat pleegzorgbegeleiders een hele belangrijke schakel zijn bij het in gesprek gaan met de biologische ouders over FAS/D is deze avond voor pleegouders én pleegzorgbegeleiders.
Voor wie: pleegouders én pleegzorgbegeleiders in Groningen en Drenthe
Datum & tijd: dinsdag 16 mei van 19.30 tot 21.30
Waar: Café Onder de Linden, Brink 4 in Vries
Kosten: aan Pleegwijzer activiteiten zijn geen kosten verbonden
Opgeven: geef je op via info@pleegwijzer.nl en geef daarbij ook door met hoeveel personen je komt en in welke gemeente je woont of (voor pleegzorgbegeleiders) voor welke pleegzorgaanbieder je werkt.